Plaatsen in Normandie

Een rondreis door de 5 departementen van Normandië

Normandië is een prachtige regio in het noordwesten van Frankrijk met een rijke geschiedenis en adembenemende landschappen. Het bestaat uit 5 departementen, namelijk Manche, Calvados, Orne, Eure en Seine-Maritime. Elk departement heeft zijn eigen unieke charme en het verkennen van alle vijf is de perfecte manier om de diversiteit van Normandië te ontdekken. In dit document zullen we enkele suggesties bieden voor een rondreis door de 5 departementen van Normandië, zodat u het meeste uit uw reis kunt halen.

Een rondreis door de 5 departementen van Normandië

5 departementen van Normandië 5 departementen van Normandië

Vervoer

Normandië is goed verbonden met de rest van Frankrijk en Europa. De regio heeft verschillende luchthavens, waaronder de luchthavens van Rouen, Caen en Deauville. Deze luchthavens zijn ideaal voor reizigers die van ver komen en vervoersmogelijkheden zoals treinen en bussen zijn beschikbaar vanaf deze luchthavens. Voor reizigers die met de auto komen, zijn er verschillende snelwegen die Normandië doorkruisen en het is mogelijk om een auto te huren om de regio te verkennen.

De dorpen en steden in Normandië:

Hoog Normandië (Haute-Normandie) en Laag Normandië (Basse-Normandie)

5 departementen van Normandië 5 departementen van Normandië

Klik op de gekleurde links voor meer informatie

Manche en 9 gemeenten

1. Cherbourg-en-Cotentin 2. Saint-Lô 3. Granville
4. Avranches (Mont Saint Michel) 5. La Hague 6. Coutances
7. Bricquebec-en-Cotentin 8. Valognes 9. Carentan les Marais

Manche, genoemd naar het Kanaal (La Manche in het Frans) dat zich aan de westelijke grens van het departement bevindt, is de perfecte plek om uw rondreis te beginnen. Het departement staat bekend om zijn prachtige witte kliffen, pittoreske vissersdorpjes en prachtige stranden. Bezoek zeker de beroemde Mont Saint-Michel, een UNESCO-werelderfgoed en een onmisbare bestemming in Normandië. Als u van geschiedenis houdt, kunt u ook de D-Day-stranden bezoeken en deelnemen aan rondleidingen langs de overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog.

Calvados en 9 grote gemeenten

1. Caen  2. Deauville 3. Vire
4. Lisieux ( Honfleur) 5. Bayeux 6. Mondeville
7. Mézidon Vallée d’Auge 8. Ouistreham 9. Souleuvre en Bocage

Calvados is een departement vol contrasten, met een combinatie van prachtige kustplaatsen en glooiende heuvels met appelboomgaarden. Het is ook de thuisbasis van de beroemde stad Caen, waar u de middeleeuwse kastelen en abdijen kunt verkennen. Mis ook zeker niet het bezoek aan de pittoreske badplaatsen Deauville en Honfleur, die de favoriete plekken waren van veel impressionistische schilders.

Orne en 9 gemeenten

1. Alençon 2. Flers 3. Argentan
4. L’Aigle 5. La Ferté Macé 6. Bagnoles-de-l’Orne
7. Athis-Val de Rouvre 8. Saint-Lambert-sur-Dive 9. Saint-Germain-du-Corbéis

Orne is het departement met de meest landelijke sfeer en is perfect voor reizigers die op zoek zijn naar rust en natuur. Hier vindt u prachtige landschappen met glooiende heuvels, bossen en rivieren. Het is ook de thuisbasis van de prachtige stad Alençon, bekend om zijn verfijnde kantwerk en pittoreske dorpen zoals Camembert en Bagnoles-de-l’Orne. Als u van avontuur houdt, kunt u ook wandelen, fietsen of paardrijden in het regionale natuurpark van Normandië-Maine.

Eure en 9 gemeenten

1. Évreux 2. Vernon 3. Louviers
4. Val-de-Reuil 5. Gisors 6. Pont-Audemer
7. Giverny 8. Les Andelys 9. Verneuil d’Avre et d’Iton

Eure, genesteld in de schilderachtige vallei van de Seine, is een plek vol charme en geschiedenis. De hoofdstad van het departement, Évreux, heeft prachtige historische gebouwen zoals de kathedraal en het Hertogelijk Kasteel. Verken ook de beroemde tuinen van Giverny, bekend vanwege de schilderijen van Monet.

Seine-Maritime en 9 gemeenten

1. Le Havre 2. Rouen 3. Saint-Étienne-du-Rouvray
4. Dieppe 5. Le Grand-Quevilly 6. Mont-Saint-Aignan
7. Fécamp 8. Étretat 9. Saint-Valery-en-Caux

Seine-Maritime is een levendig departement langs de kust van Normandië. Het heeft een aantal indrukwekkende havens zoals Le Havre en Dieppe, die een mix van moderne en traditionele architectuur bieden. Het departement is ook de thuisbasis van de prachtige kliffen van Étretat en het pittoreske vissersdorpje Saint-Valery-en-Caux. Vergeet niet om het Palais Bénédictine in Fécamp te bezoeken, een distilleerderij waar de beroemde likeur Bénédict. Maak een wandeling langs de schilderachtige kanalen van Rouen, de thuisbasis van de gotische kathedraal Notre-Dame.

Normandië