Weekend

Normandië is een veelzijdige regio alwaar menig toeristen aan hun trekken komen. Zowel op gastronomisch, cultureel en geschiedkundig vlak valt er een hoop te beleven. Niet enkel een rondreis is aan de orde, maar ook een weekend Normandië is beslist de moeite waard. Het grootste voordeel van de regio is de nabijheid. Rouen ligt zo’n 350 kilometer van Brussel en Caen bereikt men na 470 kilometer rijden.

Indien regio Amsterdam het vertrekpunt is, dan telt men bij beide afstanden zo’n 200 kilometer op. Normandië is goed bereikbaar per wagen en een weekendje valt dus relatief vlot te regelen. In dit artikel bespreken we enkele leuke mogelijkheden.

Een weekend Normandië

Indien we spreken over enkele dagen Normandië, dan dient men enkele knopen door te hakken. Normandië beslaat een gigantische oppervlakte en er valt een hoop te beleven. Indien het de bedoeling is om alle bezienswaardigheden van de regio te bezoeken, dan is een rondreis aan de orde. Zo’n autovakantie plan je uiteraard best zelf. Op voorhand verschillende hotels boeken en op eigen tempo rondrijden en zaken bezoeken.

Bij een weekend Normandië is het niet mogelijk om alle bezienswaardigheden te bezoeken. Het is dan best om een bepaalde regio uit te kiezen. Een tijdje later is het dan perfect mogelijk om wederom een weekendje Normandië te plannen en dan kan gekozen worden voor een ander gebied. Enkele voorbeelden:

Rouen

Rouen is een levendige stad. Het is één van de grotere steden van Normandië en verwelkomt jaarlijks een hoop toeristen. Dankzij de centrale ligging is het niet moeilijk om daguitstapjes te regelen richting nabijgelegen bezienswaardigheden. Denken we bijvoorbeeld maar aan Honfleur en Etretat. Ook de tuinen van Monet bereikt men relatief vlot.

Weekend

Caen

Personen die geïnteresseerd zijn in het woelige oorlogsverleden van Normandië doen er goed aan om hun weekendje door te brengen in Caen. Deze stad lig iets dieper in Normandië en dit betekent dan ook dat men iets verder moet rijden om dit deel te bereiken. Onder meer het luxueuze Deauville, de oorlogsstranden en de kathedraal van Bayeux kan men in de onmiddellijke omgeving vinden. Iets verder, zo’n 120 kilometer, vindt men één van de mooiste monumenten van Frankrijk: de Mont Sain-Michel.

Weekend

Anders

Normandië is een toeristische regio en dit betekent ook dat de infrastructuur goed geregeld is. Voor elke doelgroep is er wel wat wils: van campings zonder sterren tot een glamping met luxe in overvloed. Vakantiehuisjes, appartementen, hotels en andere verblijfsmogelijkheden kan men er in overvloed vinden. Aan het einde van de rit is de keuze dus aan je waar je wenst te verblijven. Indien kalmte en rust de voorkeur genieten, dan is het misschien een beter idee om ergens in een klein stadje te vertoeven. Bekijk de bezienswaardigheden van Normandië even in het menu en dan is het mogelijk om de uitstappen te regelen.

Nu eerst nog even een hotel boeken en u kunt op weg….Booking.com

Of direct een voordelige reis boeken