Plaatsen in Normandie

Les Andelys

Les Andelys

Ergens tussen Rouen en Parijs kan men Les Andelys opmerken, in het departement Eure. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door de ruïnes van een kasteel. Normandië kent en woelige geschiedenis en de achtergrondinformatie omtrent deze burcht is dan ook best interessant. Het werd in 1196 onder leiding van  Richard Leeuwenhart, hertog van Normandië en koning van Engeland, gebouwd.

De bedoeling was om de rivaal Filips Augustus uit te dagen en de doorgang richting Rouen via de Seine te beletten. Of dit is gelukt? Gedurende een rondreis in Normandië is het verstandig om een informatieve gids mee te nemen. Neem vervolgens even de tijd om wat achtergrond informatie door te nemen omtrent het kunstwerk. Dit geldt zeker niet enkel en alleen voor Les Andelys, maar bijvoorbeeld ook voor de invasiestranden en zowat alle andere bezienswaardigheden van de streek.

Les Andelys

Een bezoekje brengen aan Les Andelys is bijvoorbeeld bijzonder interessant voor personen die verblijven in Rouen en een uitstap wensen te maken naar het huis en de tuinen van Monet in Giverny. Onderweg passeer je als het ware dit stadje en dan kan even stoppen zeker geen kwaad. Het is de uitgelezen plek om even op krachten te komen middels een picknick.

Ligging

Een hotel boeken in de buurt van Les Andelys specifiek om deze bezienswaardigheid te bezoeken is niet echt nodig. Het is verstandiger om een hotel te boeken dat wat meer centraal gelegen is. Zoals reeds gezegd is Rouen een goede optie. Een aanzienlijke stad met een belangrijke historische waarde en dan kan gerust een uitstapje worden gemaakt richting Les Andelys (en Giverny, alwaar men de tuinen van Monet kan bezichtigen). De afstand tussen beide steden bedraagt 40 kilometer.
ligging Les Andelys

Nu nog even een hotel boeken en u kunt naar Les AndelysBooking.com

 

Kaart Normandë

Klik op de kaart voor een grotere weergave

You may also like...