Wanneer men na een fikse wandeling op de kliffen van Etretat de reis wenst verder te zetten naar het charmante havenstadje Honfleur, dan is de kans bijzonder groot dat de GPS je via de ‘Pont de Normandie’ zal sturen. Dit bijzondere kunstwerk is zeker een vermelding waard op deze site. Het is een indrukwekkende tuilbrug met een lengte van 2143 meter. Voor motorrijders, fietsers en voetgangers is de brug gratis toegankelijk. Ander verkeer kan niet ontsnappen en moet noodgedwongen wat euromunten afdragen alvorens de brug te berijden.

Pont de Normandie

Het mag dan wel minder indrukwekkend zijn dan een hoop andere bezienswaardigheden in de regio, toch kan men niet anders dan bekennen dat deze brug deel uitmaakt van Normandië. Het bouwwerk siert het uitzicht en het is best angstaanjagend om per wagen de brug eens af te rijden.

Gedurende een vakantie in Normandië is het vast de bedoeling om bepaalde monumenten te bezoeken. Zo zullen de Mont Saint-Michel en de invasiestranden zeker en vast ergens op dit lijstje staan. Aan de andere kant zijn er ook nog zaken die men niet kan plannen

Nu nog even een hotel boeken en u kunt op weg….Booking.com

Of direct dit prachtige hotel boeken via Tui: