Plaatsen in Normandie

Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel is de meest bezochte toeristische attractie van Normandië. Jaarlijks lokt het schiereiland zo’n 3.5 miljoen bezoekers. Indien men Normandië wenst te verkennen, dan is het eigenlijk een noodzaak om een bezoekje te brengen aan het getijdeneiland.

Het kleine, rotsachtige getijdeneiland ligt ongeveer 1 kilometer uit de kust bij de Avranches. Dankzij een verhoogde weg is het mogelijk om dit eiland tijdens hoogwater te bereiken. Sinds 1979 staat de Mont Saint-Michel met abdijcomplex en de omliggende baai op de lijst van werelderfgoed (UNESCO).

Tijdens een rondreis is het altijd handig om een kleine, compacte reisgids op zak te hebben. Niet is leuker dan ergens plaats te nemen (op een terrasje of op één van de vele trappen aanwezig op het schiereiland) en te genieten van de dynamiek van de stad. Ondertussen is het dan mogelijk om wat achtergrondinformatie door te nemen omtrent de bezienswaardigheden die je op dat moment aan het bezichtigen bent.

Foto

Foto’s zeggen meer dan woorden. Onderstaand kan men een afbeelding van het schiereiland opmerken. De statige abdij siert het uitzicht en is één van de meest bezochte attracties van Frankrijk.

Mon Saint-Michel

Ligging 

De ligging van de Mont Saint-Michel is een beetje ongelukkig. Het is zowat het verste punt van Normandië voor Belgen en Nederlanders. Het grenst aan Bretagne en de afstand tussen Brussel (hoofdplaats België) en het werelderfgoed bedraagt ongeveer 600 kilometer. De route richting het schiereiland loopt onder andere langs Rouen, Caen en Honfleur. Net daarom is een rondreis aan de orde. Normandië is een enorme regio en er valt een hoop te beleven. Dankzij een rondreis is het mogelijk om het beste van de regio te ontdekken. In het menu aan de rechterkant is het bijvoorbeeld mogelijk om enkele bezienswaardigheden van Normandië te ontdekken. Neem ze eens door en voor je het weet werd de autovakantie geboekt. het hoeft geen betoog dat de Mont Saint-Michel zeker een bezoekje waard is.

Nu nog even een hotel boeken en u kunt naar Mont Saint-MichelBooking.com

Of direct een voordelige rondreis boeken per auto of per bus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[escwp-shortcode id=2468]

Je houd misschien ook van..