boek hier je vakantie naar Normandië

Normandië waarom?

Normandië kent dus een rijke en woelige historie. Alleen al om die reden is een rondreis door deze prachtige regio de moeite waard. Maar de streek biedt daarnaast nog zo veel meer, dat het met recht een van de populairste vakantiebestemmingen is in Europa. Het landschap is prachtig, waardoor het een grote aantrekkingskracht heeft op wandelaars en fietsers. En natuurlijk is er de kuststreek, waar vele vakantiegangers hun tijd met graagte doorbrengen.

Boek hier je vakantie naar Normandië

Een andere reden om Normandië te bezoeken, is het heerlijke eten en drinken. Echte fijnproevers kunnen hun hart ophalen, want er zijn vele smakelijke typisch Normandische producten. Zo zijn er vele smakelijke streekkazen, voornamelijk verschillende soorten Camembert. Ook de heerlijke Pont l’Éveque, een gele kaas met een witte buitenkant, komt uit deze streek.

Naast de beroemde kazen is Normandië ook bekend om haar heerlijke ciders en calvados. Om nog maar te zwijgen van heerlijke streekgerechten met vis- en schaaldieren zoals oesters..kortom, Normandië betekent culinair genieten en net daarom worden er een hoop gastronomische weekendjes aangeboden.Booking.com

Of direct een voordelige reis boeken per auto of per bus