Gedurende een rondreis is het de bedoeling om bekende en minder bekende zaken te bezoeken. Per wagen, mobilhome of met de moto toer je dan rond en bezoek je bepaalde monumenten en steden. Of het nu een weekendje of een langere vakantie betreft, de kans is bijzonder groot dat ‘Caen’ ook op het lijstje van de te bezoeken zaken staat.

Men zou best kunnen stellen dat Normandië op de delen valt in 2 delen. Enerzijds Hoog-Normandië met Rouen als hoofdplaats en anderzijds Laag-Normandië met Caen als hoofdstad. Beide steden hebben historisch gezien een hoop te bieden. In dit artikel gaan we dieper in op de ‘groene stad’ Caen.

Caen en de bezienswaardigheden

Caen heeft een hoop te bieden. De beste manier om dit alles te ontdekken is uiteraard door te wandelen. Dankzij een fikse stadswandeling is het dan mogelijk om de meeste bezienswaardigheden te aanschouwen. Dit in combinatie met een compacte reisgids zorgt voor een leerrijke ervaring. Zo is het dan mogelijk om aan de hoogtepunten van de stad eens halt te houden. Daar open je dan het boekje en je leert onmiddellijk iets bij omtrent de geschiedenis. Gewoon wat rondslenteren doorheen de stad en genieten is de boodschap.

Aan cultureel en religieus erfgoed, musea en ontspanningsmogelijkheden is er geen gebrek in Caen. Wat ons betreft verdient deze stad minstens één dag de aandacht gedurende een rondreis.

Ligging

Caen ligging

Op bovenstaande simplistische kaart kan men de ligging van Caen goed zien. Vertoeven in de hoofdstad van Laag-Normandië is onder andere interessant door de centrale ligging. In de directe omgeving vinden we de invasiestranden. Ook het luxueuzere Deauville en de stadjes Honfleur en Étretat liggen in de buurt. Uiteraard mag men ook niet vergeten dat Caen op zich een ware streling voor het oog is. Met andere woorden: een weekendje Caen is op vele gebieden een interessante zaak.

Nu nog even een hotel boeken en u kunt gaan….Booking.com

 

Kaart Normandë

Klik op de kaart voor een grotere weergave

You may also like...