te zien

Normandië is omwille van vele redenen geliefd bij het publiek. In eerste instantie is er uiteraard de beschikbaarheid. Vooraf plannen is helemaal niet nodig. Gewoon de auto nemen, rondtoeren richting het magische Frankrijk, wat tol afdragen en na een paar uurtjes bereikt met Normandië. Het is de ideale bestemming voor een weekendje weg. Uiteraard heeft de regio enorm veel te bieden en is het perfect mogelijk om er een langere periode te vertoeven.

In het kader van een rondreis doorheen Normandië is het uiteraard belangrijk om een goede route uit te stippelen. De afstand tussen de Mont Saint-Michel en de tuinen van Monet in Giverny bedraagt bijvoorbeeld 300 kilometer. Het is dan een goed idee om onderweg even halt te houden. Op deze site komen een hoop bezienswaardigheden aan bod. Neem het allemaal eens door en wie weet ontdek je dan nieuwe zaken. Aan de hand van de tips is het dan mogelijk om het beste van de regio te ontdekken.

Te zien in Normandië

Hier bespreken we enkele bezienswaardigheden die men gewoon moet bezoeken indien men de regio bezoekt. In het menu is het dan mogelijk om meer gedetailleerde informatie door te nemen omtrent bepaalde hoogtepunten. Uiteraard hangt veel af van de persoonlijke interesse. Een groot deel plant hun trip richting Normandië volledig in het kader van de herinneringen aan de oorlog en dan spreekt het voor zich dat er minder aandacht zal worden gevestigd op de andere bezienswaardigheden. We bespreken enkele hoogtepunten:

Mont-Saint-Michel

Dit getijdeneiland trekt zo’n 3 miljoen bezoekers per jaar. Het is het hoogtepunt van Normandië. Dit stukje werelderfgoed is vast en zeker een bezoekje waard gedurende de rondreis.

te zien

Oorlog in Normandië

Ook het oorlogstoerisme komt aan zijn trekken in Normandië. Onder andere op en rond de vijf invasiestranden met de codenamen Omaha, Juno, Sword, Gold en Utah wordt men tegenwoordig nog steeds herinnerd aan de gruwel van de oorlog. Ook indien deze periode de interesse niet echt prikkelt, toch loont het de moeite om de buurt eens te verkennen. Musea, oorlogsgraven en bunkers nemen je terug mee in de tijd.

te zien

Claude Monet

De tuinen van Monet trekken zo’n half miljoen bezoekers per jaar. Hier woonde namelijk de schilder Claude Monet. Zijn huis en voornamelijk de tuinen werden gerestaureerd en tegenwoordig zijn deze een ware streling voor het oog. Zeker bij mooi weer is het interessant om de tickets reeds op voorhand op internet te bestellen. In het hoogseizoen loopt de wachttijd wel vaker op tot meer dan een uur.

te zien

Verder zijn er natuurlijk ook nog charmante steden zoals Honfleur en Etretat. Grotere steden met een rijke geschiedenis zijn dan weer Caen en Rouen. Op geschiedkundig en gastronomisch gebied zit het ook snor met de regio.

Redenen voldoende om eens af te zakken naar de Noord-Franse regio. De nabijheid en de veelzijdigheid van Normandië zullen je zeker en vast bekoren. neem de informatie op deze site eens door en voor je het weet werd een hotel geboekt en kun je beginnen uitkijken naar het weekendje Normandië.

Nu nog even een hotel boeken en u kunt gaan….Booking.com

Of direct een voordelige reis boeken