Autovakantie tips

Dankzij de nabijheid van de regio Normandië kan men niet anders dan stellen dat de autovakantie een geliefkoosde keuze is om de regio te verkennen. Of we nu spreken over een weekendje Normandië of over een rondreis, telkenmale moet men opmerken dat de bezienswaardigheden zich vaak niet in de onmiddellijke omgeving van het hotel bevinden.

Rondrijden en verkennen is dus de boodschap en uiteraard kan dit het beste door middel met het eigen voertuig. Hier volgen alvast enkele autovakantie tips om een autovakantie tot een goed einde te brengen.

Autovakantie tips

Autovakantie tips

Wat wens je te bezoeken?

In eerste instantie is het uiteraard belangrijk om te kijken wat precies de interesse prikkelt. Normandië telt een hoop bezienswaardigheden en niet alles kan het interesseveld prikkelen. Natuurliefhebbers hebben het meer begrepen op de prachtige tuinen van Monet en geschiedkundigen wensen hun weekend te plannen in het teken van D-Day. Op deze site eens de bezienswaardigheden en hun ligging bekijken alvorens het afzakken naar de regio is een eerste tip.

Bij bepaalde bezienswaardigheden kan men kaartjes op voorhand aankopen. Zo spaart men een hoop tijd uit. Bij de tuinen van Monet kan men in het hoogseizoen bijvoorbeeld gemakkelijk een uur aanschuiven … Het is en blijft een toeristische regio. Neem er even een kaart bij van Normandië en bekijk de ligging van de belangrijkste bezienswaardigheden. Dan kan men een route uitstippelen.

Route uitstippelen

Eenmaal je weet wat je wenst te bezoeken, is het hoogtijd om een route uit te stippelen. Belangrijk om te weten is dat Frankrijk een tolsysteem hanteert. Indien het de bedoeling is om de reis zo goedkoop mogelijk te plannen, dan kan men de tolwegen mijden en opteren voor secundaire wegen. Het is perfect mogelijk om precies uit te rekenen welke trajecten je op je bestemming kunnen brengen en hoeveel dit over het algemeen kost (aan tol, brandstof en tijd).

Zo weinig mogelijk tijd doorbrengen in de wagen doe je het best door eventuele uitstapjes te groeperen. Enkele dagen in Rouen vertoeven om eerst deze regio te verkennen en dan pas doorrijden richting Caen om daar wederom het gebied te verkennen is beter dan nodeloze kilometers af te leggen. Normandië beslaat een immense oppervlakte. Ter voorbeeld: de afstand tussen de tuinen van Monet en de Mont Saint-Michel bedraagt maar liefst 300 kilometer.

Voldoende tijd om te ontspannen/verkennen

Autovakantie tips

Hand in hand met het uitstippelen van de route gaat ook de tijdsindeling. Gedurende een rondreis met de wagen kan het niet anders dan wat uurtjes door te brengen in de wagen. De balans tussen rondrijden, rusten en zaken bezoeken is vaak moeilijk te vinden. Aan het einde van de rit is het nog steeds een vakantie. Lekker genieten is dus de boodschap.

Neem op deze site de bezienswaardigheden eens door en begin alvast met het uitstippelen van je autovakantie door Normandië. Voor je het weet ben je aan het rondrijden in het prachtige Frankrijk en geniet je van de Normandische schoonheid. Alvast veel plezier!

Nu nog even een hotel boeken en u kunt gaan….Booking.com

Of direct een voordelige rondreis boeken per auto of per bus