Giverny, ten zuidoosten van de stad Rouen en op zo’n 5 kilometer van Vernon, is een dorpje in het Franse departement Eure. Met een oppervlakte van 6,5 vierkante kilometer en een populatie van 530 inwoners is het eerder een bescheiden dorp. De kans is groot dat je op de heenweg een hoop bussen op de weg ziet. Eenmaal aangekomen in Giverny zul je je wagen moeten achterlaten op de gigantische parkings vlak aan de hoofdweg. De toeristen zakken massaal af naar dit dorpje om het huis en de tuinen van Monet te bezichtigen.

De impressionistische schilder Claude Monet woonde van 1883 tot 1926 in dit dorpje. De inspiratie voor zijn schilderwerken haalde hij vaak uit zijn tuin. Het huis en de tuin werden door de Fondation Claude Monet gerestaureerd en zijn tegenwoordig dus een toeristische attractie.

Tuinen van Claude Monet

In het hoogseizoen – en dan voornamelijk bij zonnig weer – is het aanschuiven geblazen. Het is dan verstandig om de tickets op voorhand online reeds aan te kopen. Op die manier hoef je niet aan te schuiven.

Ligging

Op de hoofdpagina kun je de kaart van Normandië bekijken. Onder Rouen, in het oosten, vindt men het stadje Giverny (vlakbij Vernon). De afstand tussen de tuinen van Monet en Rouen bedraagt 74 kilometer. Ongeveer halfweg kan even halt worden gehouden aan Les Andelys, alwaar de overblijfselen van een burcht het uitzicht sieren.

Nu nog even een hotel boeken en u kunt naar GivernyBooking.com

 

Kaart Normandë

Klik op de kaart voor een grotere weergave

You may also like...