Honfleur

Honfleur is een zeer charmant havenstadje. Het is één van de meest bezochte steden van Frankrijk en dit omwille van verschillende redenen. Het is heerlijk flaneren doorheen de smalle straatjes van het kleine havenstadje. De oude gevels, monumenten met historische waarden, uitstekende gastronomie en de kleine boetiekjes kunnen menig personen bekoren.

Honfleur

Er valt een hoop te beleven in Honfleur. We sommen enkele bezienswaardigheden op:

  • De Kerk van Sainte Catherine. Dit gebouw is volledig in hout opgetrokken.
  • Het maritiem museum is tegenwoordig ondergebracht in de Kerk Saint-Étienne. Onder meer het verhaal van Roberval (ontdekkingsreiziger, 1541) komt aan bod.
  • De grootste vlinderserre van Frankrijk is Naturospace.
  • Twee gigantische zoutzolders (17de eeuw) die elk 10.000 ton zout kunnen bewaren. Tegenwoordig herbergen deze prestigieuze gebouwen tentoonstellingen, concerten en conferenties.

De beste manier om de stad te ontdekken is uiteraard om zelf even een wandeling te maken doorheen Honfleur. Het is best een kleine stad en een plannetje is dus niet nodig. Gewoon de steegjes eens inwandelen en de ogen de kost geven.

Ligging

ligging Les Andelys

Honfleur ligt vlakbij Étretat, het stadje waar de kliffen het uitzicht sieren. Beide steden kunnen gerust in één dag worden bezocht gedurende een daguitstap. De afstand tot Rouen bedraagt ongeveer 95 kilometer. De andere grootstad, Caen, ligt opmerkelijk dichter: 64 kilometer.

Het is perfect mogelijk om een hotel in de buurt van Honfleur te boeken in het kader van een rondreis. Enerzijds vertoef je dan vlakbij een charmant havenstadje en anderzijds valt er in de onmiddellijke omgeving ook een hoop te beleven. Hoe men het ook bekijkt, een bezoekje brengen aan Honfleur is eigenlijk een verplichting indien je van plan bent om Normandië te ontdekken.

Nu nog even een hotel boeken en u kunt naar HonfleurBooking.com

Of direct een voordelige rondreis boeken per auto of per bus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[escwp-shortcode id=2468]

[escwp-shortcode id=2479]

Je houd misschien ook van..