De Kathedraal en het tapijt

De belangrijkste bezienswaardigheid in Bayeux is ongetwijfeld de prachtige Notre-Dame van Bayeux kathedraal. Het is een voorbeeld van de Normandische gotische stijl. De bouw werd gestart in de 12de eeuw, maar de voltooiing vond pas in de 15de eeuw plaats.

Het beroemde tapijt van Bayeux kan men vinden in een museum naast de kerk. Dit doek meet zo’n 70 meter en schets als het ware het verhaal van de slag bij Hastings in 1066. Hierbij viel Willem de Veroveraar vanuit Normandië Engeland binnen en versloeg hij de Angelsaksische koning Harold. Het tapijt is vernoemd naar de stad Bayeux in Frankrijk en werd vermoedelijk vervaardigd in 1068.

Verder zijn er ook tal van gezellige steegjes en ook de winkelstraat mag er best wezen. Een grootstad is het niet, maar soms schuilt schoonheid in de kleine zaken.

Bayeux

In de buurt van Bayeux

Normandië telt een hoop verborgen schatten. Bepaalde monumenten zoals de tuinen van Monet en de Mont Saint-Michel worden jaarlijks door tienduizenden toeristen bezocht en zijn gekend over de ganse wereld. Wat ons betreft loont het ook de moeite om eens af te zakken richting ‘de kleinere’ bezienswaardigheden. Veelal kost het niet veel moeite om deze te bezoeken en het is ideaal om lange afstanden te onderbreken. Tijdens een rondreis zak je af van punt a naar punt b en ondertussen kan men via tal van omwegen halt houden aan zaken die de interesse prikkelen.

De Notre-Dame van Bayeux ligt trouwens vlakbij de invasiestranden (zo’n 10 kilometer ten zuiden). Ook een abdij uit de 13de eeuw die in de 19de eeuw werd herbouwd – Abbeye de Mondaye – vindt men in de onmiddellijk omgeving. Zeker voor personen die vertoeven in Caen is een uitstapje naar deze stad een aanrader.

We raden je dan ook aan om de overige informatie op deze site eens door te nemen. Boek ergens een hotel in Normandië en voor je het weet verken je de regio zelf.

Nu nog even een hotel boeken en u kunt naar BayeuxBooking.com

Of direct een geweldig vakantiehuis huren: