hotel Normandië

Een rondreis plannen in Normandië betekent vaak dat er gebruik zal worden gemaakt van verschillende hotels. het is namelijk niet interessant om gedurende het verblijf op één plaats te blijven en deze plek dan te gebruiken als uitvalsbasis. Normandië is gewoonweg te groot en er zou veel moeten worden gereden met de wagen indien met de belangrijkste bezienswaardigheden wenst te aanschouwen.

De afstand tussen de tuinen van Monet en de Mont Saint-Michel bedraagt bijvoorbeeld zo’n 289 kilometer. Indien je beide op één dag wenst te zien, dan zou een groot deel van de tijd verloren gaan aan het rijden en ook een hoop geld – want vergeet niet dat Frankrijk het principe van tolwegen hanteert. Met andere woorden: een hotel boeken op verschillende plaatsen om de tijd zo efficiënt mogelijk te benutten is hetgeen wat verstandig is.

Waar een hotel boeken?

Alles hangt namelijk af van het doel van de trip. Indien het daadwerkelijk de bedoeling is om de hoogtepunten van de regio te aanschouwen, dan zijn dit enkele plaatsen waar de aandacht op mag worden gevestigd:Booking.com

Tegenwoordig spreekt men nog over Hoog- en Laag-Normandië. In 2016 verdwijnt deze opsplitsing, maar gemakkelijkheidshalve hanteren we ze nog. Rouen is de hoofdplaats van Hoog-Normandië en eigenlijk een bezienswaardigheid op zich. Het ligt best centraal in dit deel van Normandië en in de onmiddellijke omgeving kan men onder andere uitstapjes maken richting Les Andelys, de tuinen van Monet in Giverny en Etretat. Tevens behoort het maken van een fikse wandeling doorheen de historische binnenstad van Rouen tot de mogelijkheden.

Caen

Na een paar dagen Rouen is het tijd om dieper in Normandië te trekken. Caen is de hoofdplaats van Laag-Normandië en ook hier geldt het feit dat deze stad best centraal ligt in dit deel van Normandië. Deauville, Honfleur, Bayeux, de invasiestranden en onder andere Le Mont Saint-Michel zijn hier de grootste troeven. Ook de stad zelf is een streling voor het ook.

Le Mont Saint Michel

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Normandië is ongetwijfeld het kleine, rotsachtige schiereiland – de Mont Saint Michel. De ligging is voor Belgen en Nederlanders wel een beetje ongelukkig, net in de verste uithoek. Toch mag een bezoek aan dit monument niet ontbreken. In de onmiddellijke omgeving zijn er een hoop verblijfplaatsen te vinden. Sommigen hebben een prachtig uitzicht over het schiereiland. Uiteraard uit zicht dit in de prijs. Hier enkele dagen vertoeven is wel ideaal om het Franse regio Bretagne te ontdekken, want ook daar valt een hoop te beleven.

Ook ietwat kleinere steden met een centrale ligging zoals Bayeux en Saint-Lô zijn geschikte plekken om een hotel te boeken. Personen die opteren voor wat meer rust zullen uiteraard neigen naar ietwat rustigere streken.

Conclusie

Gedurende een rondreis is het beter om meerdere hotels te boeken. Bekijk op voorhand eens wat je wenst te bezoeken en welke steden een centrale ligging genieten. Uiteindelijk zal alles afhangen van het doel van de vakantie. Indien je bijvoorbeeld afzakt richting de regio in de zomermaanden en de thermometer geeft 30°C aan en het reisgezelschap bestaat uit enkele kinderen, dan kan het misschien leuker zijn om ergens aan zee halt te houden.

Het aanbod aan hotels (en appartementen, vakantiehuizen of vakantieparken) is best groot. Bekijk de mogelijkheden eens en alvorens te boeken is het interessant om de ligging van het hotel in Normandië eens te bekijken. Tip: dankzij een last minute is het mogelijk om te genieten van een fikse korting.

Kaart van Normandië

Hotels