Normandië is een veelzijdige regio waar enorm veel bezienswaardigheden een bezoekje waard zijn. Net dat is de reden waarom er jaarlijks miljoenen personen afzakken naar de natuurlijke regio in Noordwest-Frankrijk. Rouen is een geliefkoosde plaats om te overnachten. Het is één van de grotere steden en is de hoofdplaats van Hoog-Normandië.

Bezienswaardigheden Rouen

De beste manier om een stad te verkennen is uiteraard te voet. We raden je af om stadsplannetjes te volgen. Volg de massa en sla verborgen steegjes in. Neem plaats op een terrasje en ervaar de dynamiek van de stad door wat rond te kijken. Wandel onder andere langs de Kathedraal Notre-Dame en de Place du Vieux Marché. Dit is de plaats waar Jeanne d’Arc op de brandstapel werd gegooid in 1431. De vakwerkhuizen aanwezig op de plein zijn een ware streling voor het oog. Ook de Rue du Gros Horloge, Palais de Justice en de Rue St.-Romain zijn een kijkje waard. Tijdens een fikse stadswandeling is het mogelijk om dit alles te ontdekken.

Geschiedkundig, gastronomisch en cultureel gezien is het dus een interessante stad en het kan menig toeristen bekoren. We raden je aan om gedurende de trip een (kleine) reisgids mee te nemen (eventueel even huren in de bibliotheek). Tijdens het opzoeken van de bezienswaardigheden is het dan mogelijk om wat meer randinformatie door te nemen. Zo kijk je op een andere manier naar de kunstwerken.

Rouen klok

Ligging Rouen

De ligging van Rouen (hoofdplaats Hoog-Normandië) kan men best centraal noemen. De afstand tot Brussel bedraagt 340 kilometer. Amsterdam ligt nog zo’n 200 kilometer verder. De stad heeft een hoop te bieden op cultureel vlak en in de onmiddellijk omgeving merkt men nog andere hoogtepunten op. De tuinen van Monet in Giverny liggen op zo’n 75 kilometer. Onderweg kan men dan weer even stoppen in Les Andelys. Met andere woorden: mogelijkheden genoeg om een citytrip te combineren met uitstapjes allerhande.

Rouen is de ideale plaats om even halt te houden gedurende een rondreis. Enkele dagen later kan men dan afzakken richting Laag-Normandië (met Caen als hoofdplaats). Daar staan de invasiestranden centraal en diep verscholen vindt men er het absolute hoogtepunt van Normandië, namelijk de Mont Saint-Michel. Tijdens de rit van Rouen richting Caen is het een plicht om even halt te houden in het charmante havenstadje Honfleur. Sportievelingen kunnen bij mooi weer een fikse wandeling maken op de prachtige kliffen nabij Etretat.

De stad zelf is een streling voor het oog en ook de onmiddellijke omgeving heeft een hoop te bieden. Indien de tijd eerder beperkt is, dan raden we aan om de vakantie op te delen in enkele dagen Rouen en enkele dagen Caen. De steden kunnen dan dienen als uitvalsbasis richting andere activiteiten.

Nu nog even een hotel boeken en u kunt naar RouenBooking.com

Kaart Normandë

Klik op de kaart voor een grotere weergave

You may also like...