Plaatsen in Normandie

Étretat

Étretat is best een kleine gemeente. Ongeveer 1600 inwoners kan men er tellen. In het hoogseizoen kan men opmerken dat de gratis parkings aan het stadje allemaal steevast zijn bezet. Toeristen zakken massaal of naar deze stad om een mooi natuurverschijnsel waar te nemen. De belangrijkste bezienswaardigheid is de L’aiguille, een uitstekende krijtrots.

kliffen van Etretat

Het maken van een fikse wandeling op deze kliffen behoort tot de mogelijkheden. In de stadskern van Étretat vindt men een overdekte markt en ook enkele oude gebouwen zijn het bezichtigen waard. Voor de rest zijn er een hoop hotels en restaurants te vinden.

Indien je in de buurt bent, dan kan het zeker geen kwaad om even halt te houden in deze stad. In de onmiddellijke omgeving kan men Honfleur vinden. Een charmant havenstadje. Het ligt ongeveer 44 kilometer zuidwaarts. Indien men beslist om beide uitstappen te combineren, dan stuurt de GPS je vast via de ‘Pont de Normandie‘. Dit is een tuibrug met een lengte van meer dan 2 kilometer. Een gigantisch bouwwerk en best leuk om eens te zien. Uiteraard wel eerst langs het tolhuisje passeren om er wat muntstukken te deponeren alvorens het effectief mogelijk is om een autoritje over de brug te maken.

Hotel in Étretat?

Indien het effectief de bedoeling is om een rondreis te maken doorheen Normandië, dan hoeft het geen betoog dat ook Étretat op het lijstje dient te staan van hoogtepunten. Indien de tijd eerder beperkt is, dan raden we aan om hotels te boeken in steden met een meer centrale ligging. Van daaruit kan dan per wagen uitstapjes worden gepland richting onder meer deze kliffen. Neem de post hotels in Normandië eens door en voor je het weet werden enkele goede hotels geboekt en kun je beginnen uitkijken naar de rondreis.

Nu nog een hotel boeken en u kunt naar EtretatBooking.com

Kaart Normandë

Klik op de kaart voor een grotere weergave

You may also like...