Saint-Lô is een stad in het noordwesten van Frankrijk, gelegen in de regio Normandië. De stad ligt aan de rivier de Vire en heeft ongeveer 20.000 inwoners. Saint-Lô staat bekend als de hoofdstad van het departement Manche en wordt vaak omschreven als een levendig en charmant stadje. Saint-Lô wordt dan ook wel de ‘hoofdstad van de Franse paarden’ genoemd vanwege de vele stoeterijen en maneges in de omgeving.

De paarden van Saint-Lô

Maar Saint-Lô heeft nog veel meer te bieden dan alleen paarden. De stad heeft een levendige cultuur met vele festivals, concerten en tentoonstellingen die het hele jaar door georganiseerd worden. Zo is er het jaarlijkse Internationaal Springconcours, waar top ruiters uit de hele wereld strijden om de winst.

Voor de muziekliefhebbers

Als je op zoek bent naar een levendige en bruisende sfeer, dan is Saint-Lô de perfecte plek voor jou. Het Festival Jazz en les Croches d’Or, een muziekfestival voor opkomend talent, zijn een must-visit voor muziekliefhebbers.

Rijke geschiedenis

Een van de belangrijkste kenmerken van Saint-Lô is de rijke geschiedenis. De stad dateert uit de Romeinse tijd en heeft door de jaren heen veel meegemaakt. Zo werd het in de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest door bombardementen, maar is het daarna weer volledig opgebouwd. Dit heeft de stad een mix van oude en nieuwe architectuur gegeven, wat zeker een bezoek waard is.

De bezienswaardigheden

Saint-Lô

Een van de hoogtepunten van Saint-Lô is het centrale plein, Place du Général de Gaulle. Hier vind je het indrukwekkende stadhuis, dat in gotische stijl is gebouwd. Op het plein zijn ook verschillende cafés en restaurants te vinden, waar je kunt genieten van de lokale keuken en sfeer. Vergeet ook zeker niet om een bezoek te brengen aan de kathedraal van Saint-Lô, die zowel van binnen als van buiten prachtig is.

Een paradijs voor natuurliefhebbers

Voor de natuurliefhebbers is Saint-Lô een waar paradijs. Het ligt namelijk midden in het Nationaal Park van de Marais du Cotentin et du Bessin, een prachtig gebied met uitgestrekte landschappen, rijke flora en fauna en vele wandel- en fietsroutes. Ook zijn er diverse maneges in de omgeving waar je een paard kan huren en de omgeving te paard kan verkennen.

Voor de sportliefhebbers

Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Saint-Lô. Het is de thuisbasis van het Hippodrome de la Glacerie, een renbaan waar regelmatig paardenraces worden gehouden. Ook is er het Centre Aquatique Cap’Orne, een modern waterpark met diverse zwembaden en glijbanen waar jong en oud zich kunnen vermaken.

En wat is een bezoek aan Saint-Lô zonder te genieten van de heerlijke Normandische keuken

En natuurlijk mag de Franse keuken niet ontbreken tijdens een bezoek aan Saint-Lô. De stad staat bekend om haar heerlijke kazen zoals Camembert en Livarot, maar ook om haar cider en calvados. In de vele gezellige restaurants en brasseries kan je genieten van typisch Normandische gerechten, bereid met verse lokale producten.

Voor de wandelaars

Naast cultuur en geschiedenis biedt Saint-Lô ook diverse recreatiemogelijkheden. Zo kun je er heerlijk wandelen in de Jardin des Plantes, een mooi park met verschillende plantensoorten en een vijver. Ook zijn er verschillende sportfaciliteiten, zoals een zwembad en tennisbanen, en vind je in de omgeving vele wandel- en fietsroutes.

De camembert en brie

Saint-Lô

Een andere belangrijke functie van Saint-Lô is de rol die de stad speelt in de landbouw. De regio staat bekend om de productie van heerlijke Franse kazen, zoals camembert en brie. Daarnaast wordt er ook veel zuivel en vlees geproduceerd in de omgeving. Een bezoek aan een lokale boerderij is dan ook zeker de moeite waard.

Kortom, Saint-Lô is een stad met een rijke geschiedenis, prachtige architectuur, diverse recreatiemogelijkheden en een belangrijke rol in de Franse landbouw. Of je nu van cultuur, natuur, sport of lekker eten houdt, in Saint-Lô is voor ieder wat wils. Het is dan ook zeker een aanrader om deze charmante stad in Normandië te bezoeken tijdens je rondreis!

Dus waar wacht u nog op? Pak uw auto in en breng uw volgende vakantie door in Saint-Lô . Of het nu voor een weekendje weg of een langere vakantie is, deze charmante heeft voor ieder wat wils. U zult er geen spijt van krijgen!

De afstand van Brussel naar Saint-Lô met de auto bedraagt exact 6 uur.

Nu nog even een hotel boeken en u kunt op weg naar Saint-Lô

 

Hotels in Normandië

Overnachtingsmogelijkheden kunt u ook hier vinden:

 

Kaart Normandë

KLIK OP DE KAART OM VERDER TE GAAN

Klik op de kaart voor een grotere weergave

 

Normandië