Saint-Lambert-sur-Dive is een klein dorpje gelegen in het westen van Frankrijk in het Franse departement Orne, in de regio Normandië. Het bevindt zich tussen de steden Caen en Le Mans, aan de oevers van de rivier de Dive. Het dorp telt ongeveer 800 inwoners en staat bekend om zijn prachtige landschap en historische bezienswaardigheden. Het dorp dateert uit de 11e eeuw en heeft in de loop der jaren vele oorlogen en conflicten meegemaakt.

In dit document zullen we nader ingaan op de kenmerken en hoogtepunten van Saint-Lambert-sur-Dive

Geschiedenis

Saint-Lambert-sur-Dive heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het dorp was oorspronkelijk een versterkte nederzetting die deel uitmaakte van het hertogdom Normandië. Een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van het dorp is het Château de Goué dat dateert uit de 15e eeuw en nu open is voor bezoekers. Het kasteel was strategisch gelegen en speelde een belangrijke rol in verschillende oorlogen en conflicten. In de loop der jaren is het dorp meerdere malen verwoest en herbouwd, maar het heeft zijn charme en historische karakter behouden.

Bezienswaardigheden

Naast het Château de Goué heeft Saint-Lambert-sur-Dive nog meer interessante bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Het dorp heeft een prachtige kerk, de Église Saint-Lambert, die dateert uit de 12e eeuw en bekend staat om zijn prachtige glas-in-loodramen. Het dorp heeft ook een aantal mooie herenhuizen en landhuizen, zoals het Hôtel de Livet, dat nu dienst doet als gemeentehuis. Vergeet niet om een wandeling te maken door de pittoreske straatjes van het dorp, waar u traditionele Normandische architectuur en charmante boetiekjes vindt.

Natuur

Het dorp is omgeven door prachtige natuur en de rivier de Dive speelt hierin een belangrijke rol. Langs de oevers van de rivier zijn picknicktafels en bankjes geplaatst waar u kunt genieten van een rustige lunch of gewoon kunt ontspannen en genieten van het uitzicht. Het nabijgelegen bos biedt tal van wandel- en fietspaden waar u kunt genieten van de natuur en de frisse lucht. Ook zijn er verschillende hengelplekken waar u kunt vissen in de rivier.

Activiteiten

In Saint-Lambert-sur-Dive worden regelmatig verschillende activiteiten georganiseerd voor zowel inwoners als toeristen. Zo is er in de zomermaanden een wekelijkse markt waar u lokale producten kunt kopen en proeven. Ook worden er regelmatig festivals en concerten georganiseerd in het dorp, waardoor het bruist van de gezelligheid. Voor de sportievelingen zijn er verschillende sportvelden en tennisbanen beschikbaar en er is zelfs een golfbaan in de buurt.

Culinair genieten

Het dorp staat bekend om zijn heerlijke streekproducten en er zijn dan ook verschillende restaurants en cafés waar u kunt genieten van de lokale keuken. Probeer zeker eens de Camembert, die geproduceerd wordt in de nabijgelegen stad Camembert en bekend staat als een van de beste kazen ter wereld. Verder zijn er verschillende wijngaarden in de omgeving waar u kunt deelnemen aan wijnproeverijen en de lokale wijnen kunt ontdekken.

Conclusie

Saint-Lambert-sur-Dive is een charmant dorpje met een rijke geschiedenis en prachtige natuur. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van rust, natuur en geschiedenis. Met zijn vele bezienswaardigheden, activiteiten en culinaire hoogtepunten biedt het dorp voor ieder wat wils en is het zeker een bezoek waard.

Als je op zoek bent naar accommodatie, heeft Saint-Lambert-sur-Dive ook veel mogelijkheden. Van charmante bed and breakfasts tot luxe hotels, er is voor elk wat wils. Bovendien is het dorp gunstig gelegen nabij andere populaire toeristische bestemmingen, zoals de beroemde Mont Saint-Michel en de stranden van Deauville en Trouville-sur-Mer.

Bereikbaarheid

De reisafstand van Brussel naar Saint-Lambert-sur-Dive met de auto bedraagt 5 uur en 5 min

Nu nog even een hotel boeken en u kunt op weg naar Saint-Lambert-sur-Dive

 

Hotels in Normandië

Overnachtingsmogelijkheden kunt u ook hier vinden:

 

Kaart Normandë

KLIK OP DE KAART OM VERDER TE GAAN

Klik op de kaart voor een grotere weergave

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Normandië